14:10
0
Huawei se clasează în top cinci când vine vorba de piaţa de smartphone-uri şi s-a diferenţiat cu telefoane premium cu preţuri relativ scăzute. Ascend P6 respectă ideologia companiei chineze. Este un terminal cu dotări excepţionale cu un preţ ce începe de la 1.600 de lei. Totuşi, lucrul cu care se mândreşte cel mai mult acest terminal – grosimea incredibil de redusă – este şi lucrul care îi dăunează cel mai mult. Ascend P6 suferă în anumite departamente, dar este un telefon foarte bun, per total.



La prima vedere, Huawei Ascend P6 poate fi descris ca un iPhone 5 cu ecran mai mare şi grosime mai mică. Vorbim de un terminal învelit în totalitate în aluminiu, cu ecran de 4,7 inci. Liniile sunt drepte şi colţurile uşor rotunjite, iar marginea de jos este şi ea rotunjită. Finisajele sunt suficient de bune încât să nu ne deranjeze în palmă. Ascend P6 are un aspect de metal şlefuit, iar pe margini observăm un aluminiu arginitiu care contrastează plăcut cu restul carcasei.


Telefonul cântărește 120 de grame (cu 8 grame mai mult decât iPhone 5) şi are o grosime de numai 6,2 milimetri. Smartphone-ul este bine închegat, nu alunecă din palmă, iar îmbinările nu scârţâie. Huawei Ascend P6 se simte şi arată ca un telefon premium şi, din punctul meu de vedere, design-ul este ceva mai reuşit decât cel al HTC One.


Huawei Ascend P6 este un smartphone mid-level, care tinde spre high-end. Avem de a face cu un ecran de 4,7 inci cu rezoluţie 1280x720, sub care se ascunde un procesor cu patru nuclee, tactat la 1,5Ghz, produs chiar de către cei de la Huawei. Acesta este bazat pe microarhitectura Cortex A9 şi lucrează în tandem cu un procesor grafic cu 16 nuclee. Memoria RAM este de 2GB, iar spaţiul de stocare de 8GB poate fi extins printr-un card microSD. Telefonul este dotat cu două camere foto, una frontală de 5MP şi una principală de 8MP, iar bateria este de 2.000 mAh.


Huawei Ascend P6 este un telefon foarte rapid care nu pune nicio problemă din punct de vedere al vitezei de reacţie sau a performanţei. Atât browsing-ul cât şi „socializarea“ pe Facebook se fac fără cusur şi nu există timpi morţi când vine vorba de încărcarea site-urilor. Trecerea de la o aplicaţie la alta se face rapid, dar uneori există un mic lag, în funcţie de numărul de aplicaţii deschise în fundal. Ascend P6 are suficientă putere încât să fie un telefon bun şi pentru multimedia. Clipurile video în hIgh-deffinition rulează excelent şi majoritatea jocurilor nu o să-i facă niciun fel de problemă.


Ecranul are o rezoluţie de 1280x720 px şi o diagonală de 4,7 inci, având o densitate a pixelilor de 312 ppi. Dacă cei de la Huawei ar fi optat pentru un panou cu rezoluţie full HD, autonomia ar fi scăzut şi ar fi crescut în grosime. Totuşi, display-ul de tip IPS este de o calitate foarte bună. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar luminozitatea este suficient de mare încât să permită folosirea terminalului în lumina directă a soarelui. Contrastul este bun şi culorile sunt reprezentate foarte natural. Utilizatorii nu vor observa că ecranul nu este unul full HD. Ascend P6 oferă şi o funcţie interesantă cu ajutorul căreia utilizatorii pot regla temperatura culorilor (mai calde sau mai reci), similară aplicaţiei Asus Splendid. Sensibilitatea la atingere este crescută, iar telefonul dispune de tehnologia Magic Touch, care permite operare ecranului şi atunci când purtăm mănuşi.



Huawei Ascend P6 este dotat cu două camere foto: cea frontală are un senzor de 5MP şi cea principală unul de 8MP. Camera frontală este atât de performantă fiindcă chatul video este foarte popular printre asiatici. Totuşi, majoritatea utilizatorilor se vor bucura de faptul că selfie-urile lor vor arăta mult mai bine pe reţelele de socializare. Focalizarea este fixă, însă există o opţiune de înfrumuseţare. Camera principală se descurcă decent în condiţii de lumină bună. Numărul de detalii este destul mare şi culorile sunt naturale. La lumină ceva mai scăzută, senzorul se chinuie şi nivelul de zgomot creşte, însă nu încât să deranjeze. Tot aici trebuie menţionat că stabilizarea este aproape inexistentă, pozele ieşind mişcate chiar şi cu lumină abundentă dacă încercăm să fotografiem din mers. Camera frontală ştie să filmeze la rezoluţie HD 720p, iar cea principală înregistrează în full HD, la 30 de cadre pe secundă. Focalizarea se face destul de greu, însă sunetul înregistrat este bun, mulţumită celor două microfoane poziţionate pe marginile superioară şi inferioară.


Huawei Ascend P6 poate fi găsit în magazinele din România la preţuri cuprinse între 1.599 şi 1899 de lei. Telefonul îşi merită cu siguranţă banii, având dotări de top şi materiale de calitate premium.

La eMag.ro, putem găsi acest model deosebit AICI la un preț foarte bun.

Cei de la EvoMag au în ofertă Huawei Ascend P6 AICI.


                                                                                                                                                                                      Sursa: adev.ro/mt0vn1



Ce părere ai despre acest model? Părerea ta contează pentru noi. Lasă o vorbă aici, mai jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu